LAB module Avans Breda | E-novation project Efteling

Bij zelfbedieningsrestaurants in de Efteling kunnen er alleen hele menu’s besteld worden. Er kunnen supplementen weggelaten worden, zonder dat dit invloed heeft op de prijs. Ook kost het veel tijd voor de gast om het menu aan te laten passen. Daarnaast ontstaan er regelmatig discussies over de prijs en zijn er weinig keuzemogelijkheden om voedselelementen te combineren. Hierdoor wordt veel eten weggegooid en hebben de gasten voor hun gevoel minder waar voor hun geld. 

De gasten kunnen bepalen of ze een geheel menu willen of dat ze losse supplementen willen kopen. Daarnaast kunnen ze ook de portiegrootte bepalen. Deze kan via de ontwikkelde applicatie al samengesteld en betaald worden voordat de gast in het restaurant is. Door deze manier van werken biedt deze applicatie de gast meerdere opties aan om gepersonaliseerde menu’s te maken en sneller hun eten te verkrijgen. 

Dit gepersonaliseerd menu past helemaal in de 9+ beleving van de Efteling.

Coen Bertens – Directeur Efteling

Door middel van deze applicatie kunnen mensen het aantal couverts, hun supplementen en portiegrootte kiezen. Zo zijn er tal van combinaties mogelijk en kunnen mensen ook supplement categorieën weglaten. De mogelijke supplementen worden uit een database gehaald en de keuzes die gemaakt worden, worden weer in een database opgeslagen. Het betalen wordt via iDeal gedaan, maar de gast kan er ook voor kiezen om aan de kassa af te rekenen. Na de betaling kan de gast zich aanmelden via de applicatie. Dit kan als de gast op maximaal twee minuten lopen van het restaurant is. Dit wordt gecontroleerd door locatiebepaling in de applicatie. Het samengestelde menu van de gast wordt door de aanmelding weer uit de database gehaald en doorgestuurd naar de keuken. De gast krijgt een code via de applicatie waarmee de validatie wordt gedaan tijdens het ophalen van het eten. De gebruikersnaam correspondeert met de bestelling en zal op een scherm verschijnen als de bestelling gereed is.